Deurne is klaar voor de allereerste seniorenbeurs!


donderdag, 24 mei, 2012

Alles wat u als senior wilde weten…

Maar liefst één op vier Deurnenaars mag zich senior noemen. Deurne wil een volwaardige deelname van alle 55+ers aan onze samenleving bevorderen door het beleid ook vanuit hun visie te bekijken. Daarom besliste het district om ook een beurs voor hen te organiseren. Deze zal plaatsvinden op 30 en 31 mei 2012 in het districtshuis. Senioren kunnen er kuieren langs verschillende infostanden van diensten en verenigingen rond de thema’s wonen, zorg, gezondheid, ontspanning en educatie. Er zijn ook twee gastsprekers die een lezing geven over ‘De Ziekte van Alzheimer’ en ‘Energie besparen’.

Bent u een 55-plusser en hebt u ook een specifieke vraag over het reilen zeilen van senioren in Deurne? Zou u graag de gratis lezingen bijwonen? Wil u graag eens in contact komen met de verschillende diensten die voor het district of de stad werken? Kom dan op 30 en 31 mei naar het districtshuis van Deurne. U vindt er antwoorden op al uw vragen.

Programma

Lezingen:
• wo 30/5 om 14.30 uur: Lezing: "De Ziekte van Alzheimer, nieuwe wetenschappelijke inzichten rond dementie"
• do 31/5 om 14.30: Lezing rond energiebesparing

Infostanden
Zorgbedrijf Antwerpen, seniorendienst, jeugddienst, cultuuurdienst, sportdienst, Schaeps, ouderenverenigingen, woonkantoor, Ergowoonadvies, bibliotheek, cultuurcentrum, A-kaart, Valbus (enkel op 31/5), Sappentrapper, …

Info
Beurs voor 55+
wo 30/5 en do 31/5 van 13 tot 17 uur
Districtshuis Deurne
tel. 03 340 49 53
seniorenconsulent.deurne@stad.antwerpen.be
gratis

(bron: www.deurne.be)